lunes, 10 de diciembre de 2018

Resolució de problemes d'equacions amb dues incògnites

Bona vesprada benvolguts alumnes, com sabeu, les equacions són de gran utilitat per a diferents aplicacions. Per tant, avui us vaig a ensenyar com resoldre problemes de sistemes d'equacions amb dues incògnites.

Principalment, per a resoldre aquests problemes de sistemes d'equacions cal tenir en compte cinc senzills passos els quals anem a explicar a continuació:

1. Identificar les incògnites, per a açò solament hem de respondre a la pregunta què ens estan preguntant en l'enunciat del problema?

2. Nomenar a les incògnites, per a poder introduir-les dins de les equacions hem de nomenar-les i per a açò se solen utilitzar lletres, les lletres més usades són "x" i "y"

3. Plantejar les equacions, la qual cosa necessitem per a açò és transformar les paraules de l'enunciat en llenguatge algebraic i en el nostre cas extraure dues equacions per a poder resoldre les dues incògnites (necessitem tantes equacions com a incògnites per a poder resoldre el problema)

4. Resoldre el sistema, per a poder procedir amb la resolució del problema, aplicarem el mètode més senzill, ja siga per substitució, igualació o per la reducció.

5. Interpretar la solució, cal donar-li un significat coherent per a donar el resultat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Resolució de problemes d'equacions amb dues incògnites

Bona vesprada benvolguts alumnes, com sabeu, les equacions són de gran utilitat per a diferents aplicacions. Per tant, avui us vaig a enseny...