domingo, 4 de noviembre de 2018

Definició y parts en què es divideix una equació

Arrenquem amb la primera entrada del blog de la unitat didàctica sobre les equacions, en aquesta definirem el significat d'equació i les parts en què es divideixen.

Segons els experts en Matemàtica, una equació (concepte derivat del llatí aequatio) constitueix una igualtat algebraica on apareix com a mínim una incògnita que exigeix ​​ser descoberta per qui resol l'exercici aplicant les operacions pertinents.

Les parts en què es divideix una equació són cinc i són les següents:

Membres: Són les expressions que queden separades pel signe "=". Com es pot apreciar a la imatge del final, la de la part de l'esquerra s'anomena "primer membre" i la part de la dreta "segon membre".

Termes: són els monomis que formen cada membre explicat en l'anterior definició.

Incògnites: normalment expressades per lletres (poden haver un o més), és la part que hem de buidar per poder resoldre l'equació.

Grau de l'equació: és el major exponent, un cop realitzades totes les operacions, que porta la nostra incògnita. Això ens dóna si són de primer grau o segon grau i ens permet saber com abordar la resolució de la nostra equació.

Solució / Solucions: Un cop aplicades totes les operacions per a resoldre la nostra equació, és el valor / valors que vam aconseguir obtenir per a les nostres incògnita / incògnites.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Resolució de problemes d'equacions amb dues incògnites

Bona vesprada benvolguts alumnes, com sabeu, les equacions són de gran utilitat per a diferents aplicacions. Per tant, avui us vaig a enseny...