martes, 6 de noviembre de 2018

Equacions Famoses

Ja que la nostra unitat tracta sobre la equacions, avui anem a veure algunes de les equacions més famoses de la història que han donat peu a entendre el món millor i a fer història.

1. Teorema de Pitàgores

Aquest teorema és aplicable únicament als triangles rectangles, això vol dir que un dels angles del triangle ha de tenir 90º. Aquest teorema va ser descobert pel filòsof grec Pitàgores al segle VI a.C i consta de la següent expressió:


on "a" i "b" representen els catets del triangle rectangle (els dos de menor longitud dels tres i units per l'angle de 90 º) i la "h" representa la hipotenusa (costat de major longitud).

2. Teoria de la Relativitat

És la fórmula més coneguda i amb més repercussió que va canviar la perspectiva del món. Descoberta pel famós físic alemany Albert Einstein, està petita fórmula explica el per que els astronautes tenen un envelliment més lent que la gent que continua a la terra o fins i tot el canvi de forma d'objectes que cauen a grans velocitats.


Aquesta expressió ens diu que l'energia d'un cos en repòs (representada per la lletra "E") és igual a la seva massa (m) multiplicada per la velocitat de la llum al quadrat (c).

3. Formula d'Euler aplicada a políedres

Tant val si el poliedre on s'apliqui la fórmula és regular o irregular, aquesta equació es complirà:



On la lletra "V" representa el nombre de vèrtexs del políedre, "C" és el nombre de cares i "A" són les arestes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Resolució de problemes d'equacions amb dues incògnites

Bona vesprada benvolguts alumnes, com sabeu, les equacions són de gran utilitat per a diferents aplicacions. Per tant, avui us vaig a enseny...