domingo, 25 de noviembre de 2018

Equació del coet

Bona vesprada alumnes, avui actualitzem el blog amb una equació molt interessant i és que no sabeu la quantitat d'equacions que s'apliquen per a estudiar el comportament de les coses i entendre el per què del funcionament d'elles.

Avui anem a veure que equació regeix el comportament del llançament d'un coet. Si, heu llegit bé, i és que no solament és important el disseny, l'assemblatge, o el motor també és important com és propulsat a l'espai ja que si no ho tenim en compte tots els passos anteriors no hagueren servit per res.

El nom d'aquesta equació se li coneix com “L'equació del coet de Tsiolskovski” i és que el seu nom ve dau pel científic rus Konstantín Tsiolskovski que la va publicar en 1903, malgrat que William Moore, un matemàtic britànic, l'haguera formulat abans en 1813.

Aquesta equació diu que l'increment de velocitat a causa de l'acció del motor del coet, cridada Δv, és proporcional al logaritme del quocient entre la massa inicial, mi, la massa final del coet, mf, sent la constant de proporcionalitat igual al producte de l'acceleració de la gravetat, g, per l'impuls específic del coet, Is (paràmetre que depèn del tipus de propulsat utilitzat).

Lanzamiento De Cohete, Cohete, Despegue, Nasa

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Resolució de problemes d'equacions amb dues incògnites

Bona vesprada benvolguts alumnes, com sabeu, les equacions són de gran utilitat per a diferents aplicacions. Per tant, avui us vaig a enseny...